Analoge Fotografie

Stap in mijn wereld vol schoonheid via mijn tijdloze lens

Analoge foto’s hebben iets unieks; doordrenkt met gevoel, diepte en een vleugje magie. Daarom heb ik de onnavolgbare charme van analoge fotografie omarmd als een onvergetelijke manier om jouw kostbare momenten vast te leggen in mooie ‘vintage beelden’.

Herbeleef de magie van analoge fotografie

Waarom analoge fotografie? Omdat het gaat om het omarmen van de imperfectie, de onvoorspelbaarheid en de warme textuur die alleen echte film kan bieden. Elk klikkend geluid van de sluiter, elke zorgvuldig geselecteerde filmrol en elk ontwikkelproces is een eerbetoon aan het ambacht van fotografie.

Bij een shoot draait het niet alleen om het vastleggen van beelden, maar ook om het creëren van een ervaring. Met analoge fotografie duik ik met jullie in een wereld van langzame momenten, waarin je even kunt ontsnappen aan de digitale snelheid van vandaag. Het is een kans om jezelf te verliezen in het proces, te genieten van de anticipatie en de onthulling van elke foto na de levering.

Deze fotoshoot doe ik zonder flitsers of extra gereedschap in het algemeen.

Of het nu gaat om een intieme portretsessie, een bruiloft vol emotie of een bijzonder evenement, mijn analoge foto’s leggen de ziel van het moment vast. Ze brengen je terug naar de essentie van fotografie: het vastleggen van het leven in al zijn prachtige imperfecties.

Bekijk de foto’s op deze pagina en ontdek de tijdloze kunst van analoge fotografie.

Boek je mij voor een analoge shoot? Ik lever je beelden met een unieke, rustige en nostalgische uitstraling. Samen creëren we iets bijzonders, iets dat de tand des tijds zal doorstaan.

Voor wie?

De analoge fotoshoot is geschikt tot groepjes tot maximaal 6 personen. Het onderwerp hoeft niet een persoon te zijn, maar mag alles omvatten. Mijn doelgroep zijn de personen die het gevoel herkennen dat ze voelen bij het zien van een analoge foto.

Levering en informatie

De foto’s krijg je eerst als digitale download via Google Drive. Dit zijn hoogwaardige scans van 2279 x 1535 pixels, in kleur.
Niet veel later ontvang de de negatieven via de post. Deze foto’s kan je gebruiken om af te laten drukken bij foto speciaalzaken maar ook nog steeds via de HEMA en Kruitvat bijvoorbeeld!

Belangrijk is om stil te staan bij het feit dat foto’s kunnen mislukken. Bijvoorbeeld omdat ze onscherp, onder- of overbelicht of door een andere probleem in de analoge pijplijn.

Om dit te ondervangen gebruik ik 3 camera’s. Hiermee vang ik een defect al op tijdens de sessie en hebben we alsnog reserve foto’s, ook als er bij de productie/ontwikkeling van de filmrol iets fout gaat.

Ik gebruik alleen hoogwaardig KODAK Portra film, en 3 ZENIT EM spiegelreflex camera’s, met 3 lichtsterke lenzen. Dat laatste houdt in dat ik mooie, wazige & dromerige achtergronden of voorgronden kan maken per foto. De camera’s zijn +40 jaar oud, de film wordt sinds kort weer nieuw geproduceerd!

Voor de ontwikkeling van de film en het maken met de scans, werk ik samen met een professioneel bedrijf in analoge camera’s, film en lenzen.

Prijsinformatie

18 februari 2024: Een analoge fotoshoot is voor nu gratis; je betaalt alleen de voorrijkosten. Ik wil namelijk heel graag leren hoe het hele proces moet gaan werken, van aanvraag tot levering. Dit omdat het heel anders is dan de digitale tak van mijn bedrijf.

Om ervaringen van stellen, gezinnen en familie’s te horen, breng ik dus nog geen kosten in rekening(Behalve de voorrijkosten).

De kosten die ik zelf maak, reken ik dus niet door. Dit zijn onder andere de film, de ontwikkeling, het scannen en het versturen van de negatieven aan jou.

De gemaakte foto’s zijn voor jullie, en de negatieven komen ook in jullie bezit. Ik gebruik digitale foto’s niet op mijn site, tenzij jullie uitdrukkelijk toestemming geven.

Contact formulier:

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

KVK nummer: 63202549
BTW nummer: NL001852210B21
IBAN: NL23 INGB 0008 2940 76
T.n.v.: De Fotohoeve.nl

info@defotohoeve.nl
06 522 64 666

Ik heb geen studio
Ik maak geen pasfoto’s

Adres:
De Fotohoeve.nl
Dorrestijn-plantsoen 44
6866 EA Heelsum
Gelderland, Nederland

(Geen bezoek adres,
geen studio)


© 2011 – 2024 Alle rechten voorbehouden DeFotohoeve.nl | KvK: 63202549

De Fotohoeve.nl - Fotograaf aan huis
5.0
Gebaseerd op 103 recensies
×
js_loader