Bandfotografie

Als gepassioneerd fotograaf vind ik het geweldig om bands en orkesten te fotograferen. Ik ben erop gebrand om de unieke energie en persoonlijkheid van elke muziekgroep vast te leggen, zowel tijdens optredens als in meer ontspannen settings. Het is voor mij een waar genoegen om deze bijzondere momenten te vereeuwigen en jullie te voorzien van prachtige beelden die jullie met trots kunnen gebruiken voor promotie, marketing, sociale media en andere doeleinden.

Timing is cruciaal bij het fotograferen van bands en orkesten, en ik ben altijd alert op belangrijke momenten tijdens optredens en repetities. Ik leg de energie en dynamiek van de muzikanten vast door beweging en actie in mijn foto’s op te nemen, en ik focus op het vastleggen van de emoties die tijdens het optreden worden uitgedrukt.

Ik ben ook zeer bedreven in het vastleggen van groepsdynamiek en let op de interactie tussen de band- of orkestleden om deze momenten te vereeuwigen. Zorgvuldig kiezen van de achtergrond is een prioriteit, zowel voor actiefoto’s als groepsfoto’s, om ervoor te zorgen dat de focus op de muzikanten ligt.

Daarnaast maak ik prachtige detailopnamen van instrumenten, handen van muzikanten, bladmuziek en andere interessante aspecten die het verhaal van jouw band of orkest vertellen. Bij de nabewerking besteed ik aandacht aan het optimaliseren van belichting, kleuren en contrast en het corrigeren van eventuele onvolkomenheden.

Een goede communicatie is belangrijk voor mij, en ik werk nauw samen met jou om je wensen en verwachtingen te begrijpen. Mijn doel is om foto’s te maken die aansluiten bij de artistieke visie van jouw band of orkest en die jullie met trots kunnen gebruiken voor promotie en herinneringen.

Mijn belangrijkste pluspunten:

 1. Ervaren in het fotograferen van muziekgroepen: Ik heb ruime ervaring met het fotograferen van bands en orkesten en begrijp hun specifieke behoeften.
 2. Dynamische actiefoto’s: Ik leg de energie en het talent van jouw band of orkest vast in geweldige actiefoto’s tijdens optredens of repetities.
 3. Creatieve groepsfoto’s: Samen met jullie creëer ik professionele groepsfoto’s.
 4. Diverse locaties: Ik kan zowel binnen- als buitenfotoshoots verzorgen, in oefenruimtes, opnamestudio’s, concertzalen of op bijzondere buitenlocaties die passen bij de stijl van jouw band of orkest.
 5. Aangepaste fotoshoots: Ik werk nauw samen met jullie om een fotoshoot te creëren die perfect aansluit bij de wensen en stijl van de band of het orkest.
 6. Hoge resolutie afbeeldingen: Ik lever hoge resolutie afbeeldingen die geschikt zijn voor zowel digitale als gedrukte promotiematerialen.
 7. Snelle bewerking en levering: Ik bewerk de foto’s efficiënt en lever ze binnen 2 weken of korter, zodat jullie ze snel kunnen gebruiken voor promotiedoeleinden.
 8. Flexibele planning: Ik begrijp dat bands en orkesten vaak drukke schema’s hebben, dus ik ben bereid om een fotoshoot te plannen op een moment dat jullie het beste uitkomt.
 9. Rechtenvrije afbeeldingen zonder watermerk: De foto’s die ik lever zijn rechtenvrij en zonder watermerk, zodat jullie ze zonder beperkingen kunnen gebruiken voor promotie en marketing.
 10. Tevredenheidsgarantie: Ik bied een tevredenheidsgarantie om jullie vertrouwen te winnen en te laten zien dat ik achter de kwaliteit van mijn werk sta.

Mijn prijsinformatie:

Ik hanteer verschillende prijzen, afhankelijk van de dag van de week waarop je de sessie wil doen:

Dinsdag, Woensdag en Donderdag:

 • € 79,50 voor 20 minuten of € 145,00 voor een uur.
 • Uitbreiding tijdens de fotoshoot per kwartier voor € 36,25.

Vrijdag, Zaterdag, Zondag en Maandag:

 • € 165,00 voor een uur (alleen hele uren beschikbaar op deze dagen).
 • Na het eerste uur: uitbreiding tijdens de fotoshoot per kwartier voor € 41,25, of € 165,00 per uur.

In beide gevallen zijn de nabewerkingskosten € 59,00 per uur fotografie. Je betaalt deze nabewerkingskosten alleen voor de gebruikte tijd, afgerond per kwartier.

De kosten zijn altijd onafhankelijk van het aantal personen.
Je betaalt alleen voor de gebruikte tijd, afgerond per kwartier, en dus niet per foto! Hier komen alleen nog de voorrijkosten, nabewerkingskosten en een eventuele USB stick bij.

Nabewerking:

 • De nabewerkingskosten zijn € 59,00 per uur fotografie, of € 14,75 per kwartier.
 • Foto’s worden drukklaar geleverd. Dit wil zeggen dat foto’s zijn nagekeken op scherpte en gesloten ogen.
 • Ik bewerk de foto’s zodat ze mooi bij elkaar passen qua witbalans & belichting.
 • Eventuele verdere bewerkingen kunnen op aanvraag worden gedaan per foto, waarbij ik van te voren een prijsopgave voor de gewenste bewerking zal geven. (Denk aan het verwijderen van storende zaken, zoals schrammetjes of een blauw plekje). Ook het overzetten van een mooie lach van één foto naar een andere foto, is in veel gevallen mogelijk!
 • Denk ook aan een 2 in 1 foto, of andere coole bekende of nieuwe effecten. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Levering:

Voor de levering van de foto’s heb je 2 opties, die ook te combineren zijn:

 1. Foto’s als gratis, veilige & snelle download via Google Drive, met makkelijk te delen link. Deze link is 1 jaar beschikbaar!
 2. Levering op USB stick kost € 22,50 en wordt netjes verzonden via PostNL of DHL, altijd met track & trace. Meerdere sticks leveren voor verschillende gezinnen, is mogelijk.
  Tip: De USB stick is leuk als cadeau of als extra backup!
 3. Download combineren met een USB stick is geen probleem!

De levering omvat altijd:

 • Zeer veel foto’s, in hoge resolutie en altijd zónder watermerk.
 • Levering in groot & klein formaat: voor afdrukken & online gebruik!
 • Meestal volgt de levering al binnen 2 weken!

Betaalinformatie:

Betalen gebeurt via de factuur of via een iDeal betaalverzoek. Dit komt na de levering van de foto’s.

Al mijn prijzen zijn inclusief 21% BTW

Prijsvoorbeelden

Hieronder tref je enkele voorbeelden voor diverse dagen en soorten fotografie:

Prijsvoorbeeld:

Gezin fotoshoot met 4 personen op Zaterdag

Een fotoshoot van één uur op een Zaterdag, kost € 224,00. Dit met de foto’s als gratis download, inclusief de nabewerking, en met gemiddeld 250 foto’s digitaal geleverd. Hier komen alleen de voorrijkosten nog bij; deze tref je hieronder aan.

Prijsvoorbeeld:

Familie fotoshoot met 20 personen op Woensdag

Een fotoshoot van één uur op een Woensdag, kost € 204,00. Dit met de foto’s als gratis download, inclusief de nabewerking, en met gemiddeld 250 foto’s digitaal geleverd. Hier komen alleen de voorrijkosten nog bij; deze tref je hieronder aan.

Prijsvoorbeeld:

Korte fotoshoot op Dinsdag

Een fotoshoot van 20 minuten op een Dinsdag, kost € 99,50. Dit met de foto’s als gratis download, inclusief de nabewerking, en met gemiddeld 50 foto’s digitaal geleverd. Hier komen alleen de voorrijkosten nog bij; deze tref je hieronder aan.

Voorrijkosten:

Het starttarief is € 27,50 per sessie, en € 0,28 per gereden kilometer.
Eventuele parkeer en entree kosten komen hier nog bij.


Enkele voorbeelden qua steden + voorrijkosten:
Gebaseerd op voor mij veel voorkomende locaties,
want ik werk in heel Nederland!

Omgeving Amsterdam, € 80,00
Omgeving Arnhem, € 40,00
Omgeving Doetinchem, € 58,00

Omgeving Ede, € 40,00
Omgeving Emmen, € 120,00

Omgeving Renkum € 30,00

Omgeving ‘s-Hertogenbosch, € 70,00
Omgeving Soest, € 55,00
Omgeving Utrecht, € 55,00
Omgeving Venlo, € 80,00
Omgeving Zeewolde, € 80,00
Omgeving Zwolle, € 70,00

Beschikbaarheid van je foto’s:

Ik laat de foto’s 12 maanden online staan(Als je kiest voor de levering via download link), zodat je alle tijd hebt ze zelf te downloaden.

Bewerkingen kunnen hierdoor ook rustig worden doorgegeven:
De originele bestanden, een soort negatieven, bewaar ik zelfs 3 jaar lang. Veilig en offline. Wil je dit liever niet? Geef dit dan aan tijdens het boeken.

Tip: Maak na het downloaden of ontvangen van de USB stick, alsnog zélf ook een backup!

Heb je de foto’s na 1 jaar opnieuw nodig?

Het opnieuw leveren van de foto’s via Google Drive, kost € 22,50. Het opnieuw leveren van een USB stick na 1 jaar, kost € 38,50, en is eventueel inclusief de foto’s als gratis download.

Extra service & verzetten of annuleren:

Start & eindtijd:

Starttijd: De fotosessie begint op het afgesproken tijdstip van onze ontmoeting, of op het moment dat we samen vanaf de parkeerplaats naar de gekozen locatie gaan, afhankelijk van welke situatie zich het eerst voordoet.

Eindtijd: De fotosessie gaat door totdat wij alle gewenste foto’s hebben geschoten. Als je tijdens de fotosessie merkt dat je nog niet alle gewenste foto’s hebt, wordt de sessie automatisch verlengd als de vooraf afgesproken tijd reeds verlopen is, om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met het eindresultaat.

Ik wil vooral plezier hebben met jullie en ook effectief te werk gaan, zodat we het meeste uit de sessie kunnen halen en alle gewenste foto’s kunnen maken.Boek mij voor:


Adres:

De Fotohoeve.nl
Dorrestijn-plantsoen 44
6866 EA Heelsum
Gelderland, Nederland

(Geen bezoek adres,
geen studio)

KVK nummer: 63202549
BTW nummer:
NL001852210B21
IBAN:

NL23 INGB 0008 2940 76
T.n.v.: De Fotohoeve.nl


Contact:

WhatsApp: +31317357375
Klik om te appen
Mobiel: 0652264666
Klik om te bellen
E-mail: info@defotohoeve.nl

Klik om te mailen

Ik probeer altijd binnen een dag te antwoorden.

Na 3 werkdagen geen antwoord? Ik heb je aanvraag dan helaas niet ontvangen.

Ik heb geen studio
Ik maak geen pasfoto’s