Familie Fotoshoot

Gezinsfotoshoot, heerlijk buiten in de natuur
Familie fotografie in de natuur

Een familie fotoshoot staat met stip op nummer één als het gaat om welk type opdracht ik het liefst doe!

Zomaar een dag uit mijn agenda: s’ Ochtends op bezoek bij een familie tijdens hun verblijf in Centerparcs en s’middags in een mooi park met een familie bestaande uit 5 gezinnen!

Zoals je uit mijn Gastenboek en ook uit de Google reviews wel kunt halen, word ik ook het meest ingehuurd voor dit type fotografie. Ik heb hierbij veel ervaring met groepen bestaande uit 2 ouders, hun kinderen, aanhang en klein kids… Waardoor de groepsgrote soms oploopt tot wel 50 man!(Grotere groepen zijn dus ook geen probleem ;))

Leuk detail: In 2019 deed ik iets meer dan 220 familie fotoshoots!

Veel spontane foto’s van mensen die gewoon écht plezier hebben! En dan ook nog op een mooie locatie, en niet in een saaie studio!

Meestal duren deze sessie’s tussen de drie kwartier en één uur. Gemiddeld krijg je 250 foto’s digitaal geleverd, afhankelijk van de samenstelling van de groep, de locatie en vooral van jullie wensen.

Veel gezinnen willen bijvoorbeeld papa&mama samen op de foto, opa&oma met de kleinkids, de losse gezinnen en dan op het einde nog wat ‘headshots’ voor professioneel gebruik in een C.V. of voor op een website.

Een familie fotoshoot kan overal in Nederland, binnen of buiten, het hele jaar door. Ik heb alle apparatuur om overal uit de voeten te kunnen. Alleen regen en harde wind vormen een probleem.

De Fotohoeve.nl - Fotograaf aan huis
5.0
Based on 88 reviews
powered by Google

Nicona via Google review:

“Niels heeft hele mooie foto’s gemaakt van onze kinderen. Is lastig om kinderen te fotograferen, maar Niels is echt een toppertje. Kids vonden het zo leuk dat ze vroegen wanneer ze weer een shoot konden doen! Foto’s zijn ook scherp en binnen een paar dagen had ik mijn USB thuis ontvangen dus ik ben dik tevreden!”

Kijk onderaan deze pagina voor voorbeeld foto’s!


Mijn 5 kernwaarden:

 1. Je foto’s zijn nergens online te zien zonder je toestemming: Hierin ben ik uniek: De foto’s zijn van jou, om mee te doen wat je maar wilt! Laat ze dus drukken bij een winkel naar keuze of deel ze online met de wereld!

 2. Perfecte kwaliteit: Zowel mijn apparatuur als de resultaten die ik er mee maak zijn van professioneel top niveau.

 3. Duidelijkheid over de prijs: De meeste fotoshoots zijn € 125,00 per uur: hier komen alleen nog de voorrijkosten & de nabewerkingskosten bij. Ik reken alles van te voren zo goed als mogelijk voor je uit. Is de fotoshoot korter? Dan betaal je alleen voor de gebruikte tijd!

 4. Ik werk vlot & zonder stress: Fotografie doe ik fulltime. Hierdoor heb ik door ervaring meer tijd voor jou en dus mooiere foto’s. Opstellen en verplaatsen gaat vlot.

 5. Gemiddeld 250 foto’s: Als gratis download of voor € 17,50 op een USB stick netjes thuis gezonden, of beide. De foto’s krijg je in beide gevallen in groot & klein formaat, zónder watermerk. Foto’s worden bewerkt & drukklaar in zeer hoge resolutie geleverd!


Informatie:

 • Onderwerp: Iedereen die je maar wilt! Denk aan stelletjes, je gezin, de hele familie, maar ook vrienden & vriedinnen.
 • Waar: Bij je thuis(Binnen of in je tuin of gewoon op straat), in het bos, een park of iedere andere geweldige plek.
  Je kan je eigen woonkamer gebruiken(Of iedere andere kamer natuurlijk!) en lekker op je bank en ander meubilair zitten, of ik kan mijn mobiele studio gebruiken voor portretten! (Geschikt voor 2 á 3 personen).
  Ik ben in diverse restaurants, hotels en vakantie parken al goed bekend. Denk aan Centerparcs & Landal Greenparcs bijvoorbeeld. Hier maak ik soms meerdere keren per week geweldige foto’s, binnen en buiten!
 • Inbegrepen: Gemiddeld 250 foto’s per uur fotografie.
 • Je foto’s veilig en vertrouwd in eigen handen! Ik plaats nooit foto’s zonder toestemming op internet. Niet op mijn website, niet op de sociale media sites!

Mijn manier van werken, de menselijke kant:

Ik krijg iedereen op een natuurlijke manier stralend op de foto, zonder dat we cheese roepen! Soms moeten kids even ‘ontdooien’ dus praat of speel ik wat meer, als team met papa & mama, en maken we er samen een super leuke tijd van: Dat zie je terug in de foto’s!

Ik zorg er voor dat iedereen op zijn gemak is, en geef ideeën voor locaties, combinaties & houdingen.

Mijn manier van werken, de technische kant:

Ik maak gebruik van flitsers, zodat ik mijn manier van werken keer op keer kan toepassen: Veel zeer mooie foto’s, voor een vast bedrag.

De locatie, het type fotografie, het tijdstip van de dag & het weer bepalen wat ik precies inzet die dag.

Mocht iemand gevoelig zijn voor flitslicht, dan hoor ik dit graag van te voren natuurlijk!


Mocht je om een andere reden niet willen dat ik flitsers inzet(Omdat het niet mag op de gekozen locatie bijvoorbeeld), dan mag je dit altijd aangeven. In het ergste geval hebben we iets minder vrijheid qua locatie keuze en is er meer nabewerking nodig, maar we maken er samen nog steeds het beste van!

Voor de meeste sessies gebruik ik 2 flitslampen op stevige statieven, en een bolderkar om het hele spul mee te nemen. Dit type verlichting geeft een zeer natuurlijke uitstraling, terwijl het ook zorgt dat de foto’s perfect belicht zijn en weinig nabewerking nodig hebben.

Ook gebruik ik vaak flitsers op de camera zelf. Dit geeft een iets andere uitstraling dan losse flisters, maar is nog steeds erg mooi en vaak beter dan alleen natuurlijk licht. Dit is perfect voor binnen recepties, zoals een bruiloft of ander geweldig feest!

Moeder en zoon samen op de foto

Kosten overzicht:

 • Een fotoshoot van 20 minuten kost € 57,50, een fotoshoot van 60 minuten kost € 125,00.
 • In beide gevallen uit te breiden voor € 31,25 per kwartier.
 • De duur van de fotoshoot mag je op het moment zelf bepalen / aanpassen: Je betaalt alleen voor de gebruikte tijd.
 • Een fotoshoot korter dan een uur, start altijd als 20 minuten shoot.
 • De nabewerkingskosten zijn € 59,00 per uur fotografie, of € 14,75 per kwartier.
 • Foto’s worden drukklaar geleverd. Dit wil zeggen dat foto’s zijn nagekeken op scherpte en (half) gesloten ogen. Ook bewerk ik de foto’s zodat ze mooi bij elkaar passen qua witbalans & belichting. Waar mogelijk zijn reflecties uit brilglazen verwijderd.
 • Eventuele verdere bewerkingen kunnen op aanvraag worden gedaan per foto, waarbij ik van te voren een prijsopgave voor de gewenste bewerking zal geven. (Denk aan het verwijderen van storende zaken, zoals pukkeltjes, schrammen enz.) Ook het overzetten van een mooie lach of zelfs een compleet persoon, van één foto naar een andere foto, is in veel gevallen mogelijk!
 • Extra service: Mooi Weer Garantie! Neem een optie op 2 verschillende datums voor € 47,50.
 • Kijk op deze pagina voor alle informatie over het annuleren of verzetten van een boeking.

Levering:

Voor de levering van de foto’s heb je 2 opties:

 • Foto’s als gratis veilige download, met makkelijk te delen link.
  (Dit gaat via Google Drive)
 • Levering op stevige metalen USB stick kost € 17,50 en wordt netjes verzonden via PostNL. Leuk als cadeau of als extra backup!
  Combineren met de download is geen probleem!
 • Foto’s altijd in zeer hoge resolutie.
 • Levering in groot & klein formaat, voor afdrukken & online gebruik!
 • Altijd zónder watermerk.

Backup van je foto’s:

Ik laat de foto’s minimaal 1 jaar online staan, zodat je alle tijd hebt ze zelf te downloaden. Bewerkingen kunnen ook rustig worden doorgegeven:
De originele bestanden, een soort negatieven, bewaar ik zelfs 3 jaar lang. Veilig en offline. Wil je dit liever niet? Geef dit dan aan tijdens het boeken.

Corona informatie: Vragen over een fotoshoot in deze bijzondere tijd?
Kijk op deze pagina voor alle informatie.


Voorrijkosten:

Het starttarief is € 17,50 per sessie, en € 0,28 per gereden kilometer.
Eventuele parkeer en entree kosten komen hier nog bij.


Enkele voorbeelden qua steden + voorrijkosten:
(Gebaseerd op voor mij veel voorkomende locaties)

Omgeving Amsterdam, € 70,00
Omgeving Arnhem, € 25,00
Omgeving Doetinchem, € 47,50

Omgeving Ede, € 30,00
Omgeving Emmen, € 110,00

Omgeving Renkum € 20,00

Omgeving ‘s-Hertogenbosch, € 50,00
Omgeving Soest, € 43,00
Omgeving Utrecht, € 45,00
Omgeving Venlo, € 50,00
Omgeving Zeewolde, € 67,00
Omgeving Zwolle, € 60,00

Ik werk in heel Nederland!


Tips voor tijdens de sessie zelf:

1. Voor iedereen, het hele jaar door:

 • Iedereen mag qua kleding aan wat hij of zij fijn & mooi vindt. Een stijl afspreken als familie mag, maar is voor mooie foto’s niet nodig.
 • Neem een tas mee om jassen en andere kleding op te leggen/in te doen, vooral bij fris weer. Je kan dan makkelijk wisselen tussen de foto’s en opwarmen.
 • Neem een laken of(speel) kleed mee voor leuke foto’s laag bij de grond! Dit geeft altijd erg leuke foto’s en nog meer opties qua compositie!
 • Zorg voor schoenen die passen bij het weer & de locatie.
 • Vermijdt het liefst echt felle kleuren en drukke patronen.
  Denk hierbij ook aan fijne lijntjes vlak bij elkaar.
 • Zorg in de dagen voor de sessie, dat mensen niet te lang in de zon zijn.
 • Voor en tijdens de sessie het liefst geen zonnebrand dragen of aanbrengen. De foto’s maken we van de zon af, voornamelijk in de schaduw. Blijf veilig en verstandig!

2. Voor de brillendragers:

 • Zorg voor smetteloze glazen en ook een schoon montuur.
 • Ook in het geval van krassen in glazen: Liever een andere bril op die dag.
 • Mee kleurende glazen in de bril? Zorg graag voor een andere bril! (Soms is het mogelijk de glazen uit het montuur te verwijderen, dat is perfect natuurlijk).
 • Zorg voor een doekje om brilglazen schoon te kunnen maken, bijvoorbeeld nadat de glazen beslaan.

3. Voor de kinderen, en ook huisdieren:

 • Neem het liefst geen speelgoed mee (Fiets, bal, enz.) Dit is vaak lastig weer af te nemen.
 • Poppen & knuffels mogen wel mee, zeker voor de echt kleintjes!
 • Koekjes, snoepjes en vooral water / drinken zijn zeer welkom!
De Fotohoeve.nl - Fotograaf aan huis
5.0
Based on 88 reviews
powered by Google

Robert via Google review:

“Niels is een erg vriendelijke, geduldige(ivm kleine kinderen) en zeer goede fotograaf, hij weet wat hij doet en voelt mensen goed aan.Hij heeft voor de verjaardag van mijn moeder hele mooie foto’s gemaakt en ze waren ook heel snel klaar. Complimenten, ga zo door! Ik woon in Limburg, maar eerst volgende keer als ik een fotograaf nodig heb zal ik jou als eerste bellen/appen. Gr Robert”

Voorbeelden:

Bekijk de kalender voor mijn beschikbaarheid:

Staat er bij je gewenste dag ‘Beschikbaar’ of ‘Nog plek vrij’ ? Bel, mail of app dan zo snel mogelijk, zodat ik de datum & tijd vast kan reserveren voor je.
Ik doe maximaal 2 foto sessies per dag, afhankelijk van de te rijden afstanden en het type fotografie.

Het is niet mogelijk om zelf een datum aan te klikken in deze kalender, dit vanwege de grote diversiteit aan afstanden die ik afleg per sessie.

Beschikbare data

Geheel beschikbaar
Nog plek beschikbaar
Vol geboekt
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
November 2021
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
December 2021
MTWTFSS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 

Neem direct contact op:

Of stuur een e-mail:

Tags: Familiefotograaf, familiefotografie, fotoshoot, renkum, heelsum, fotoshoot, gezinsfotoshoot, gezin, familie, fotosessie