Wie ben ik

Fotograaf Niels Wouda, De Fotohoeve.nl

Wie ben ik?

Ik ben Niels Wouda, 39 jaar oud, je ervaren fotograaf uit Heelsum / Renkum, Gelderland. Vader van 2 heerlijke kinderen, echtgenoot van mijn fantastische vrouw Katarina.

Voor zover ik mij kan herinneren, had ik interesse in fotografie. Dat begon met de simpele analoge wegwerp camera’s van KODAK, die ik van mijn vader kreeg tijdens vakanties en uitjes. Later kwam hier een wat serieuzer type voor terug; nog steeds analoog. Zodra de camera’s digitaal werden, had ik er al snel een paar in huis samen met diverse lenzen.

Waar komt de bedrijfsnaam vandaan?

In 2012 ben ik begonnen met mijn bedrijf “De Fotohoeve.nl”. Deze naam kwam tot stand omdat we destijds in een mooie, oude boerderij woonde. Ons toenmalige huis heeft dan ook model gestaan voor ons bedrijfs logo! Voor die tijd bood ik mijzelf aan via www.nielswouda.nl. Ik kreeg wel opdrachten binnen, maar ik kon de hobby zelf er niet van betalen(Zelfs de website was gelukkig gratis, anders moest ik echt op een houtje bijten ;))…

Waarom voor mijzelf beginnen?

Ik wilde vooral voor mijzelf beginnen, omdat mij opviel dat veel fotografen hoge bedragen vragen voor relatief weinig foto´s. Vaak gecombineerd met hoge bestelkosten achteraf.
Ik wilde dit anders doen: De foto´s die ik schiet, zijn voor & van de klant, en vooraf zo goed mogelijk alle kosten duidelijk doorgeven. Dit model werkt voor mij omdat ik veel sessies doe, en op die manier nog steeds voldoende omzet kan genereren om er van rond te komen. Het voordeel is aan de andere kant ook dat ik ondertussen veel diverse soorten sessies gedaan heb, en dus bulk van de ervaring!

Begin 2015 ben ik het nog serieuzer gaan aanpakken, nadat ik een paar jaar van groei had doorgemaakt. Zowel qua kennis als qua apparatuur. Kort na de aanvraag bij de Kamer van Koophandel, ben ik een dag minder gaan werken bij mijn vaste baan. Zo had ik meer tijd voor mijn net geboren zoon, en meer tijd voor mijn eigen bedrijf.

Eindelijk fulltime!

Vervolgens in 2018, na de geboorte van mijn dochtertje, was het tijd om weer een dag extra in De Fotohoeve.nl te stoppen. Langzaam maar zeker begon er een fulltime baan te groeien uit een hobby! Héérlijk!

Update Januari 2019: Per 01-03-2019 ís De Fotohoeve.nl mijn fulltime baan! Reuze spannend!
Update oktober 2020: Ondanks de corona pandemie, gaat het toch nog steeds super: Gezinnen weten mij goed te vinden ondertussen, en ook de kleine bruiloften die ik zelf het liefste doe, mogen door gaan!
Update januari 2022: Het blijft spannend allemaal. Nu hard aan het duimen dat 2022 half zo goed & druk mag worden als 2021: Dan ben ik zeer gelukkig en dik tevreden!

Met ondertussen al ruim 30 jaar ervaring met camera’s, en nu ruim 11 jaar bezig als professioneel fotograaf, kan ik de meeste foto sessies bijna met mijn ogen dicht doen.

Ook ben ik begonnen om een meer persoonlijke kant toe te voegen aan mijn site: Een blog met wandel verhalen.Boek mij voor:


Adres:

De Fotohoeve.nl
Dorrestijn-plantsoen 44
6866 EA Heelsum
Gelderland, Nederland

(Geen bezoek adres,
geen studio)

KVK nummer: 63202549
BTW nummer:
NL001852210B21
IBAN:

NL23 INGB 0008 2940 76
T.n.v.: De Fotohoeve.nl


Contact:

WhatsApp: +31317357375
Klik om te appen
Mobiel: 0652264666
Klik om te bellen
E-mail: info@defotohoeve.nl

Klik om te mailen

Ik probeer altijd binnen een dag te antwoorden.

Na 3 werkdagen geen antwoord? Ik heb je aanvraag dan helaas niet ontvangen.

Ik heb geen studio
Ik maak geen pasfoto’s