Molenbeeksepad

9 jaar

9 jaar. Dat is hoeveel tijd ik nodig had om eindelijk te beginnen aan de Klompenpaden wandelroutes.
We hebben zelfs ruim 6 jaar praktisch aan één van de paden gewoond. Dit was aan de Telefoonweg en het pad heet het ‘Molenbeeksepad‘. Maar vanwege werk en de geboorte van mijn 2 kinderen, kwam het er nooit van. We gingen vaak genoeg wandelen of fietsen, en dan zag ik de mooie blauwe bordjes staan. In mijn fantasie ging in dan ‘op een dag’ gewoon de route écht volgen!

Blijkbaar was ik er op 25 maart 2022 opeens klaar voor: Ik had voor 09:00 de facturen verzonden van het voorgaande weekend, al het werk was klaar en de kids op school. Ik kuste mijn vrouw gedag en vertrok, gewoon om even te wandelen. Ik had wel een idee waar ik even wilde kijken: naast de papier fabriek Schut papier, tegenover de skatebaan onder de A50, nabij de rotonde van Veentjesbrug. Daar wilde ik altijd al het geheimzinnige pad volgen dat er links van de fabriek ligt. Ik vertrok dus zonder het doel te hebben het Klompenpad te gaan volgen.

De Kamp

Het pad waar ik heen ging heet De Kamp, en is geen onderdeel van het Klompenpad. Zonde, want het is ontzettend mooi en leuk. Binnenkort volg ik de officiële route zodat ik beide routes heb gezien. Grappig genoeg wijst niets er op dat je er zo mooi kan en mág wandelen: Er staat dat het doodlopend is, maar er zijn prima paden, met goede hekken en mooie uitzichten. Na dit stukje, zonder dat ik van plan was een Klompenpad te volgen dus, kwam ik het eerste paaltje tegen van Molenbeeksepad. Dit was op de straat die Kabeljauw heet. Ik werd meteen helemaal enthousiast, want ik wist niet dat de route waar ik lang aan woonde, ook hier langs leidde!

Ecoduct

Direct had ik al wel een idee waar de route ongeveer langs zou moeten gaan: Door het mooie landschap heen dat ik zo vaak zie vanaf de snelweg. Wellicht zelfs langs het mooie ecoduct waar ik dagelijks onderdoor kom: Ecoduct Wolfhezerheide, maar zeker niet er over! De brug naar Wolfheze over de A50 vanaf Oosterbeek, leek mij logischer(De Wolfhezerweg). Dit om wild niet te verstoren. Maar na een wandeling door een werkelijk fantastisch mooi gebied, werd ik zeer aangenaam verrast: De route gaat zelfs óver het ecoduct!

Savanne in de achtertuin

Na de oversteek over het ecoduct, kwam ik aan de zijde van Wolfheze. Hier een mooi naaldbos door(Wat een geuren!), en zo de wijde vlaktes op. Fantastische vergezichten! En omdat de snelweg lager ligt, zie en hoor je die nauwelijks! Ik waande mij op vakantie, en zeker niet op slechts enkele kilometers van ons eigen huisje in Heelsum. Het voelde als een echte savanne: Lang en geel gras, overal vogeltjes en mooie geluiden en een lucht die groter en blauwer leek dan ooit!

Einde van de rit

Helaas raakte ik kort daarna de route kwijt. Deze leidde terug naar het bos waar ik juist uitkwam, met 2 opties: Terug dezelfde route, of een terrein op waar Verboden toegang stond en camera’s hingen.
Dit werkte demotiverend, en ik ben een stuk gaan lopen in de richting waar ik dacht de route weer op te kunnen pakken, maar helaas: Geen spoor. (Ik was niet zo slim om Klompenpaden even op te zoeken op mijn telefoon, om zo verder te gaan…)

Toen maar het ‘verboden toegang’ terrein op, waar ik verrassend genoeg wél weer de blauwe bordjes tegen kwam! Echter, mijn water begon op te raken(Ik ging immers alleen even een stukje wandelen) en ik was langs een bordje gekomen met ‘Kortere route’ toen ik nog wel op het goede pad was. Dit leek mij nu de beste optie, want ik was al even op pad(8km al in de benen ondertussen). Deze route volgde ik grotendeels naar huis, ook erg mooi!

Klaar voor de start

Ik heb de smaak echt te pakken! Uiteindelijk 13 kilometer gelopen, en dat voelde als niet genoeg! Heerlijk om zo verrast te worden rond mijn eigen dorp, waar we al zo vaak op pad zijn. De vele bruggetjes, al het water, de bossen en vergezichten: Wat een genot, wat een rust. En dat zo vlak bij een snelweg: Je verdringt het in 1 seconde en vergeet dat er andere mensen zijn.

Ik ga snel weer terug, met meer water, eten, de route duidelijk en vooral voor meer genot!

Niels Wouda,
Heelsum

Het pad in beeld


KVK nummer: 63202549
BTW nummer: NL001852210B21
IBAN: NL23 INGB 0008 2940 76
T.n.v.: De Fotohoeve.nl

Ik heb geen studio
Ik maak geen pasfoto’s

Adres:
De Fotohoeve.nl
Dorrestijn-plantsoen 44
6866 EA Heelsum
Gelderland, Nederland

(Geen bezoek adres,
geen studio)


© 2011- 2023 Alle rechten voorbehouden DeFotohoeve.nl | KvK: 63202549